Алепо Сирия бунтовници хуманитарни коридори

Всички напускат Алепо. Осигуриха три хуманитарни коридора

Всички напускат сирийския град Алепо, където се провежда хуманитарна операция. Освен цели фамилии, които наемат бусове, за да напуснат града, се предават и бунтовници. Според процедурата на хуманитарния коридор, хората се настаняват във временни жилища.

Според информация на телевизия „Ал-Ихбария“, бунтовниците се предават на сирийската армия в източния квалтал Саллах-ед-Дин. С първата вълна бежанци е излезла и група въоръжени сирийски бунтовници – според руския щаб около 70. Сред тях не е имало чужденци. Не се съобщава от кои групировки са те.

Всеобща амнистия!

С Указ на президента Башар Асад от 28 юли беше обявена всеобща амнистия. В обръщение Асад обяви, че „всеки, който е взимал оръжие в ръка, е длъжен в продължение на три месеца да се предаде на властите и да мине проверка на силите за сигурност, за да се върне към нормалния си живот„. „Всички въоръжени сирийци да се възползва от предоставения им шанс и да се върнат в прегръдките на родината. Трябва да се сложи край на насилието и да се включим изцяло в процеса на възстановяване на страната“, обяви Асад.

- реклама -