Всички 10 жертви на пожара в школата на Фламенго са деца

Фламенго

Всички загинали в големия пожар в Рио де Жанейро са деца. Десетте жертви са на възраст между 14и 16 години, потвърдиха бразилските власти ден след трагедията в юношеската школа на футболния клуб „Фламенго“.

Други трима млади футболисти оцеляха, но са със сериозни травми.

Президентът на отбора Родолфо Ландим призна, че пожарът в базата на юношеския отбор е най-трагичното събитие в историята на клуба

„Без съмнение, това е най-голямата трагедия, която клубът е преживявал за 123 години съществуване. Искаме да се опитаме да сведем до минимум страданията на семействата на жертвите. Фламенго ще положи всички усилия да намали болката им. Ние всички сме в траур„, обяви Ландим пред журналистите.

Междувременно президентът на Бразилия Жаир Болсонаро изказа съболезнованията си към близките на загиналите. „Господ да утеши техните роднини“, написа Болсонаро в Туитър. Мачът между Фламенго и Флуминензе, насрочен за днес, бе отменен заради трагедията.

Пожарът е избухнал в сграда, в която са настанени футболисти от младежките формации на клуба. Огънят вероятно е започнал от близки стари постройки, които са били предвидени за разрушаване.