Байдън, победа, тържества,

Всенародни тържества за победата на Байдън в САЩ (Снимки)

Продължилото няколко дни напрегнато очакване на резултатите от президентските избори в САЩ отстъпи място на спонтанни улични празненства, когато привържениците на Джо Байдън избухнаха от радост при новината за изборната му победа.

Това съобщиха Ройтерс и ДПА.

Ликуващи тълпи се стекоха пред Белия дом, танцувайки, пеейки и свирейки на музикални инструменти, а преминаващи коли надуваха клаксоните си, предава БТА.

„Бях в автобуса и веднага скочих, за да дойда пред Белия дом“, казва жителката на Вашингтон Дона Томас. „Това е нещо, което трябва да се отпразнува, толкова дълго го чакахме“.

В Ню Йорк хората се веселяха по улиците, танцуваха, размахваха американски знамена и дрънкаха с тенджери от балконите.

Планирана демонстрация в Манхатън премина в улично парти, а в Гринуич вилидж празнуващите танцуваха и се плискаха в шадравана на Вашингтон скуеър парк.

Ликуващи привърженици на Байдън се събраха да празнуват на Таймс скуеър и по парковете в целия град. „Това е страхотно, върнахме си Америка и хората отново могат да започнат да се обичат“, каза пред ДПА Ерик Лазетски в бруклинския парк Маккарън. Близо до него мъж разпръскваше шампанско над главата си, около него танцуваха хора, под звуците на гърмящи звукови уредби. Повечето хора носеха предпазни маски, отбелязва агенцията.

Подобни сцени на радост имаше от източния до западния бряг – в Атланта, Ню Орлиънс, Филаделфия, Сан Франциско.

- реклама -