онлайн обучение, училище, коронавирус
сн. БГНЕС

Все повече училища минават на онлайн обучение

Всички ученици от Варна и Белослав от днес учат онлайн заради резкия скок на заразените с коронавирус. В морската столица заболеваемостта вече е 885 на 100 000 души, а в Белослав е най-висока за целия регион и надхвърля 900 на 100 000 души население.

Децата от 1 до 12 клас в двете общини ще учат дистанционно, докато нивата на заболеваемост спаднат под 750 на 100 000.

В още 6 общини във Варненско – Аксаково, Бяла, Долни чифлик, Дългопол, Провадия и Девня, обучението тече на ротационен принцип от края на миналата седмица, като засега срокът е до 3 ноември.

И в други части на страната ситуацията се влошава. Училищата в общините Кюстендил, Дупница, Трекляно, Кресна, Сандански и Враца също минават на онлайн обучение.

„От днес, на 14-дневна база, заболеваемост над 750 на 100 хил. са преминали вече общините Бобов дол и Сапарева баня, които все още не знаят, но от утре ще бъдат своевременно уведомени, за да преминат към обучение от разстояние в електронна среда“, обясни Мая Стойчева, началник РУО – Кюстендил.

Общините Невестино, Рила, Кочериново и Бобошево пък вече излизат от тъмночервената зона и преминават на ротационен принцип.

- реклама -