студентки

Все повече студентки проституират за да се издържат

Университетите във Великобритания трябва да престанат да пренебрегват тежкото положение на все по-голям брой студентки, които се превръщат в секструженички, алармират медиите на Острова.

Студенти и експерти обвиниха институциите, че „просто зариват главите си в пясъка” по въпроса, въпреки нарастващия брой млади хора, които се обръщат към секс фронта на труда, за да финансират следването си.

Повишаването на разходите за живот, по-високите такси за студенти и достъпът до онлайн приложения, които премахват традиционните бариери в секс бизнеса, се посочват като причини, поради които студентите се обръщат към проституцията по време на обучението си.

Но въпреки доказателствата, много университети активно блокират групи, които се опитват да подкрепят студенти, участващи в секс работа

В един от случаите студентка, която е принудена да стане секструженичка, е била изгонена от дома си и е заплашена с изхвърляне от университета си.

От Английския колектив на проститутките (ECP), група за кампания, която подкрепя декриминализацията на проституцията, заявиха пред „Индипендънт“, че през последната година се е увеличил броят на студентите, на които се е наложило да се захванат със секс работата.

Лора Уотсън, говорител на EСР, заяви, че сериозните финансови трудности и натискът от разходите са движещата причина за нарастващия сексуален труд в университета.

„Установихме, че хората работят предимно за ежедневни нужди. Но някои хора определено работят, за да изплатят таксите за обучение”, каза тя.

- реклама -