мъж, изчезнал, морето, Каварна

Все още не е подновена акцията по издирване на 15-годишното момиче

Вчера привечер беше прекратиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, което изчезна в морета на плаж „Атлиман“ в Китен. Стана ясно, че тази сутрин акцията не е подновена, съобщава NOVA.

„Беше малко след 16 ч., когато от съседния пост получих сигнал, че има инцидент. С още един колега тичахме към мястото и влязохме във водата. Имаше давещо се момиче, което колегата и също хора от плажа, се опитваха да спасят. След като изнесохме първото момиче, което имаше съвсем слаб пулс и му направихме обдишване уста в уста, чак тогава някой каза, че има и още едно момиче. Бяха минали 2 минути някъде“, разказа старши спасител Цветко Гогов.

„Като чух, че в неохраняемия плаж има инцидент и взех оборудването. Установих нормален пулс и дишане на изваденото вече момиче, тъй като бяха направили няколко вдишвания уста в уста“, каза медицинското лице на плажа Тони Момчилова.

За търсенето на второто момиче е пристигнал граничен катер, като издирването продължило около час и половина.

Случаен турист също опитал да помогне с дрон, за да може да се огледа района отвисоко. Вчера морето е подсказвало за опасност, имало е ями и високи вълни.

Източник: Нова ТВ

- реклама -