Все още има райони без ток, обстановката в страната постепенно се нормализира

Продължава да е усложнена зимната обстановка в Родопите и планините в Западна България, но в повечето райони започва постепенно да се нормализира. Все още има населени места без ток, заради повреди по електропреносната мрежа от обилните снеговалежи.

Военнослужещи от Сухопътните войски трети ден участват в разчистването на последствията от обилните снеговалежи. Още 30 военнослужещи от Алпийския полк в   гр. Смолян се включиха днес в разчистването на пътя Смолян – Пампорово. Допълнителната помощ беше поискана от областния управител.

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през прохода „Предел“. Отпадат и всички ограничения по път II-19 Банско – Гоце Делчев.

Временно се ограничава движението на всички автомобили по път III-864 Стойките – Пампорово – Проглед поради влошена метеорологична обстановка в област Смолян, множество паднали дървета, снегопочистване и уширяване на пътното платно с роторни снегорини.

По-рано днес стотици камиони бяха в блокада на околовръстния път в Монтана. Ограничение на тежкотоварния трафик имаше и в областите Враца и Видин, а причината – задръстване на прохода Витиня.

- реклама -