Времето: Зимата напомня за себе си, първо в тези части от България

Времето: Зимата напомня за себе си, първо в тези части от България. Температурите ще се понижават, а валежите ще се усилят.

През нощта срещу вторник ще преобладава облачно време. След полунощ от запад, над Югозападна България облачността ще се разкъса до ясно време. Повече облаци очакваме над Източна България, където на изолирани райони ще превали слаб дъжд.  До сутринта над цялата страна валежите ще спрат.

Ще духа слаб до умерен от югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да се усили, особено в Дунавската равнина.

Минималните температури ще са между 6°С до плюс 8°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски – до 4-5°С. Малко по-високи, по Черноморието – до 10-11°С

През деня във вторник, от северозапад облачността ще се увеличи. Около обяд над Централна Стара планина и над Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, а с него ще прониква и по-студен въздух. Със застудяването валежите над 1000-1100 метра надморска височина ще се примесват и от сняг. Привечер и през нощта срещу сряда границата между дъжд и сняг ще се понижи под 800метра, ще има условия и за заледявания на проходите Витиния и Петрохан.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 10°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  – до 12°С-13°С.

Времето в София

През нощта срещу вторник облачността ще се разкъса.Ще слаб до умерен вятър от запад, но с тенденция да се ориентира от северозапад. През деня ще преобладава облачно време. Очакват се и валежи от дъжд. Привечер са възможни и слаби валежи от сняг над крайните южни квартали.

Очакваните минимални температури са 3-4°С. Дневните температури ще се повишат и ще са до 7-8°С.

Времето по планините

През нощта срещу вторник  ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до бурен  северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 3°С, а на 2000 метра – около минус 3°С. Ще  започнат и валежи от дъжд, като по-значителни ще са над Централна Стара планина. Над 1000-1100 метра надморска височина валежите ще са от сняг.

Времето по Черноморието:

Ще преобладава променлива облачност – със слаби валежи от дъжд по Южното Черноморие. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето на Балканите

През следващите часове времето на Балканите ще е предимно облачно – с валежи от дъжд, главно над Динарските планини, Централна Стара планина и Гърция, като по-значителни ще са валежите над Егейско море.

Прогноза: Метеоболканс

- реклама -
error: Съдържанието е защитено