времето, есен

Времето в неделя: Предимно слънчево

През нощта ще преобладава ясно и тихо време. В източните райони ще има ниска облачност или мъгла, а до сутринта на много места в низините и котловините ще се заоблачи и видимостта ще намалее. Минималните температури ще са между 1° и 6°.

В неделя в равнинната част от страната и на места в котловините през по-голямата част от деня ще се задържи с ниска облачност или мъгла.

Над останалата част от страната ще е предимно слънчево.

Ще се появи съвсем слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в местата с трайна ниска облачност до 17-18° в районите, където ще бъде слънчево през целия ден. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. След обяд ще има по-съществени разкъсвания на облачността до предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 16°. Температурата на морската вода е около 16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и топло за сезона. Сутринта на места в котловинните райони ще има мъгла. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

- реклама -