времето

Времето: Слънцето се завръща (Прогнозата до края на март)

Времето: Слънцето се завръща, вижте прогнозата до края на март. В неделя над Западна България ще бъде предимно слънчево, над Източна ще има значителна ниска облачност.

Ще посрещнем неделя със слънчево време на Запад и облаци в източната половина на страната, които в часовете до вечерта ще се разкъсват. В ранните часове в някои ниски райони видимостта ще е понижена.

В последния ден на седмицата слаба вероятност за незначителни превалявания има в Югоизтока. Температурите през деня ще са по-високи от съботните и ще достигнат 15-16 градуса в традиционно топлите части на България.

В понеделник облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър.

Затоплянето ще продължи и в понеделник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 15° и 20°.

Цялата следваща седмица ще е пролетно топла с повече облаци и дневни температури до 20 градуса в първата половина на периода (около началото на астрономическата пролет), когато на изолирани места из страната не са изключени незначителни краткотрайни превалявания.

С наближаването на почивните дни ще е преобладаващо слънчево с показания на термометрите над 20 градуса.

Следващият период с по-динамично време е 26-28 март, когато се очертава колебливо захлаждане с по-силен северозападен вятър и потенциал за гръмотевични бури с краткотрайни валежи.

- реклама -