времето

Времето се разваля, ще превали слаб дъжд

През нощта облачността ще продължи да се увеличава и на отделни места в западните райони ще превали. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°.

През деня облачността ще е разкъсана, над много райони предимно значителна и на отделни места, главно в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд.

След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2200 метра – слаб сняг. Ще духа до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

- реклама -