КАТ, Пътна полиция, контрол времето

Времето се разваля, КАТ затяга контрола по пътищата

От тази вечер и през следващите няколко дни времето ще се влошава. Очакват се валежи от дъжд, които ще преминават в сняг.

В тази връзка от Пътна полиция призовават шофьорите да предвидят условията на пътя, да са внимателни и да спазват необходимата дистанция.

Контролът ще е във всяка точка на България, всички екипи ще бъдат мобилизирани.

„Нашата идея е да окажем превантивен ефект на шофьорите, като ги информираме. Контролът ще бъде във всяка една точка в страната. Предимно ще се използват техническите средства за контрол за скорост. При явни нарушения на пътя водачите ще бъдат спирани, за да бъдат проверени от контролните органи и санкционирани на място“, каза главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

Ще има и допълнителни екипи, които да обработват пътните инциденти. Предимно проходите, планинските участъци и магистралите ще са рискови.

За това предупреждават от КАТ.

Залага се и на превенцията от респекта на полицейските автомобили. Акцентира се върху това, че се влиза във зимния период.

„Когато виждат полицейски автомобили на улицата, шофьорите адаптират движението си, по-внимателни са и се съобразяват с условията. Целта ни е не толкова да контролираме и санкционираме, а да сме на пътя, за да покажем на водачите, че трябва да бъдат внимателни. Основната цел е да окажем превенция на самите шофьори“, каза комисар Крушарски.

Над 33 000 са констатираните нарушения през последните почивни дни.

16 нарушения е констатирала полицията за нерегламентирана търговска дейност, има 13 наранявания от пиратки и са иззети 397 бомбички. Спрямо миналата година 40 са нарушенията. По-малко са нерегламентираните продажби.

Нерегламентирана употреба на оръжие също е била санкционирана, макар че на самата Нова година такива сигнали не са получени.

- реклама -