прах, дъжд, времето, температури

Времето: Повече слънце на запад, валежи на изток

Времето: Повече слънце на запад, валежи на изток.

В събота  ще преобладава ясно време. Ще духа слаб югозападен вятър.

Минималните температури ще се задържат без съществена промяна и ще са между 8°С и плюс 10°С.

Малко по-високи над Дунавската равнина – до 11-12°С.

В планинските райони и Шуменското плато са възможни и слани. 

През деня в събота до обед ще е с разкъсана облачност, която в много райони ще намалява до слънчево време.

Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват.

Влошаване на времето очакваме  през нощта срещу неделя  в Източна България.

Очакват се валежи от дъжд и гръмотевична дейност.

Следобед ще духа и слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури в страната ще се повишат и ще са между 23°C и 25°С.Малко по-високи над района на Видин и Пловдив – до 27-28°С

Времето в София

През нощта срещу събота   ще преобладава разкъсана облачност, но предимно средна и висока.Ще духа слаб западен вятър. До обед ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са около 9°С, а максималните – до 22-23°С.

Времето по планините

Времето по планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, но не се очакват валежи от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°C, на 2000 метра – около 5°C. Ще духа до умерен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини!

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота ще е предимно ясно. Ще духа слаб северозападен вятър. През деня облачността от североизток ще се увеличава и до вечерта ще завали дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност.  Максималните температури ще бъдат между 22°C и 254°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 11-12°C. Вълнението на морето – до 1-2 бала.

Времето на Балканите

Приближаващ студен атмосферен фронт ще определя облачното и дъждовно време над Северна и Източна Румъния, като на места там ще паднат и значителни валежи. Над останалата част от полуострова времето ще е предимно слънчево и топло за сезона.

- реклама -