времето

Времето днес: Започва заоблачаване, привечер ще превали

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, но след полунощ от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Вятърът в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.

През деня заоблачаването от югозапад ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна.

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони. Привечер и през нощта срещу четвъртък в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в планините над 1300 м – от сняг.

Атмосферното налягане временно ще се повиши, но вечерта ще започне бързо да се понижава.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1300 м – от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

- реклама -