времето

Времето днес: Захладнява и започва да вали

През нощта в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд.

Атмосферното налягане ще започне да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над останалата част от страната ще е с висока облачност, а до сутринта на места в низините и котловините отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в югоизточните райони до 8-10°.

През деня времето в Северозападна България ще бъде дъждовно, а облачността и над останалата част от страната ще се увеличава и вплътнява.

Вятърът ще започне да се ориентира от североизток и с него да прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от юг-югозапад и там ще бъде топло. Максималните температури в Северна България и районите с трайна мъгла ще са между 4° и 7°, а в Южна ще са между 10° и 15°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд ще е с разкъсана облачност, но до края на деня ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в северните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Вятърът сутринта ще е предимно от югозапад, но през деня ще се обърне от североизток и ще е умерен. Максимални температури от 7-8° в северните, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и ще е предимно значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, на около 1500 метра ще преминават в сняг. Над Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

- реклама -