времето сняг зима сняг температури

Времето днес: Валежите спират, остава облачно

През нощта валежите ще продължат, значителни ще са в Централна България. Вятърът ще отслабне, в източните райони ще е умерен. Минималните температури ще са предимно от 1° до 6°.

През деня още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат, най-късно в Североизточна България.

В сутрешните часове в равнините и низините ще се образува мъгла. През деня облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания и намаления. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за месеца.

Над планините в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието до около обяд ще има слаби валежи от дъжд, облачността ще е предимно значителна, но по-късно пред деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

- реклама -