Времето днес ще е подходящо за разходки и туризъм

Времето днес ще е подходящо за разходки и туризъм.

В четвъртък ще преобладава ясно време. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна и ще са между 3°С и плюс 6°С. Малко по-високи над Дунавската равнина – до 7-9°С.

През деня в четвъртък ще преобладава слънчево време. Повече облаци очакваме в следобедните часове, но ще е предимно висока.

Следобед ще духа и слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в страната ще се повишат и ще са между 24°C и 27°С.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще преобладава ясно време. Ще духа слаб източен вятър. През деня ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са около 5°С, а максималните – до 24°С.

Времето по планините

Времето по планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°C, на 2000 метра – около 10°C. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Остава висока опасността от лавини!

Времето по Черноморието

В сутрешните часове ще има условия за намелена видимост. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 19°C и 22°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 11-13°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

Пътна информация:

Не се очакват проблеми

Времето на Балканите

Атмосферата на Балканите ще се стабилизира. Очакваме и повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

- реклама -