времето

Времето днес: Пролетни температури през февруари

Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната. Минималните температури ще са от 0 – 2° в северозападните райони до 6 – 8 на изток. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, след обяд – временно силен. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17°, по-ниски на места в Северозападна България. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12° в северните до 17° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

В началото на следващата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното.

- реклама -