Време за обяд: Лазаня Болонезе с Бешамел (Рецептата)

Една от любимите храни за всички е лазанята. В студените зимни дни, подходящо, вкусно и засищащо е хапването на лазаня болонезе с любимия сос бешамел.

Продукти:

кайма – около 300 г

кори – 250 г за лазаня /1 пакет/

сол

черен пипер

домати – 250 г от консерва

кашкавал

лук – 1 глава

ЗА БЕШАМЕЛА

прясно мляко – 300 мл

олио – 5 с.л.

брашно – 5 с.л.

Начин на приготвяне:

Накълцайте лука на дребно и смесете с доматите. Задушете. Добавете каймата и разбъркайте, овкусете с черен пипер и сол. Гответе до сгъстяване.

Пригответе сос Бешамел – запържете брашно в горещо олио, добавете млякото. Разбъркайте, овкусете с черен пипер и сол и свалете от котлона.

Наредете корите в тава. Ред кори, после доматен сос с кайма, после Бешамел и така до изчерпване на количествата за лазанята, завършвайки с кори, покрити с Бешамел.

Поръсете лазанята Болонезе с Бешамел с кашкавал и печете за 40 минути.

- реклама -