Карл Икеме, вратарят на Уулвс

Вратарят на Уулвърхемптън спира с футбола заради левкемия

Вратарят на Уулвърхемптън Карл Икеме обяви, че прекратява кариерата си. Причината – остра форма на левкемия. 32-годишният нигерийски национал игра през цялата си кариера за вълците. Той има над 200 мача за завърналия се във Висшата лига тим.

Вратарят: Това е най-малката цена

Вратарят заяви, че решението му да се откаже е взето по медицинска препоръка след ,,тежка година и интензивна химиотерапия“. ,,Говорих с доктора и той ми препоръча да се откажа заради тежкото лечение. Той мисли, че това е най-доброто за мен и не мога да рискувам да се завърна на терена, за мен най-важно е здравето ми. Искам да бъда със семейството си и прекратяването на кариерата ми е най-малката цена, която мога да платя, за да прекарам времето си с тях “, добави още Икеме.

„Благодаря ви за подкрепата. Това е последният ми ден като футболист, но съм щастлив и благодарен. На всички, свързани с Уулвс и на всички, които съм срещнал във футбола. Щастлив съм от това, което постигнах“, казва Икеме.

Икеме бе 24-я човек за Нигерия на Мондиала

Икеме има 10 мача за националния отбор на Нигерия. Вратарят беше почетен 24-и член на състава за Мондиала в Русия. Селекционерът Гернот Рор дори заяви: „най-голямото ми съжаление, е отсъствието на Карл“.

- реклама -