Матия Шаркич

Вратарят на Черна гора и Милуол Матия Шаркич почина на 26 години

Вратарят на черногорския национален отбор Матия Шаркич е почина на 26-годишна възраст. Това съобщиха от клубния му отбор Милуол. Според информациите на Шаркич му е прилошало в апартамент в град Будва в Черна гора в събота.

„Футболен клуб Милуол е напълно съсипан да съобщи, че Матия Шаркич почина на 26-годишна възраст. Всички в клуба изпращат своята обич и съболезнования на семейството и приятелите на Матия в този изключително тъжен момент. Клубът няма да прави повече коментари в момента и моли да се зачита личното пространство на семейството на Матия“, се казва още в съобщението Милуол.

Роденият в Гримзби Шаркич започва кариерата си в академията на Андерлехт, преди да се присъедини към Астън Вила през 2015 г. След различни периоди под наем, той се присъедини към Милуол миналия август и изигра 33 мача.

Шаркич направи дебюта си за Черна гора срещу Беларус през 2019 г. Миналата седмица той беше в състава за приятелския мач срещу Белгия.

„Любим член на смелите соколи, вечно усмихнат човек. Заедно с брат си близнак Оливър той премина всички юношески категории на националния отбор на Черна гора. С фланелката на този емблематичен лондонски клуб той остави своя отпечатък, който тепърва щеше да стане част от една по-голяма и по-красива история. Преждевременната смърт спря това и причини голяма болка на семейство Шаркич. Футболната асоциация на Черна гора изказва своите искрени съболезнования на семейство Шаркич. Нашите мисли и съболезнования са със семейството и приятелите му, както и с всички в клуба и националния отбор на Черна гора в този много тъжен момент”,  се казва в извление на футболната асоциация на Черна гора.

- реклама -