Орландо Сити, МЛС
Снимка: twitter.com/orlandocitysc

Вратар изгонен при дузпите, защитник класира тима си – ВИДЕО

С абсолютно нерални сцени завърши плейофа в МЛС между Орландо Сити и Ню Йорк Сити в МЛС. Те включваха дузпи, изгонен вратар при тях и спасяване на защитник. Общото време за изпълнението от първата до последната дузпа пък беше 21 минути и 35 секунди.

Всичко вървеше нормално до резултат 4:3 при дузпите. Тогава вратарят Педро Гайесе спаси удар от  бялата точка на Валентин Кастейанос. След намеса на ВАР обаче се оказа, че Гайесе е бил по-напред от голлинията. Той получи жълт картон, който беше втори за него в двубоя. Преди това, в продълженията, реферът му беше показал картон за губене на време. Орландо пусна в играя втория вратар – Брайън Роу. Реферът обаче показа, че смените не са разрешени и го прати извън игра.

Така ръкавиците бяха взети от аржентинския защитник Родриго Шлегел. Кастейанос вкара от втория си опит, за да изравни – 4:4. При 5:5 дойде ред на Гудмундур Тораринсон. Неговият шут обаче беше спасен от Шлегел. Това доведе до луда радост след щаба на Орландо, където бяха забравили, че има още една дузпа. След като страстите се успокоиха, тя все пак беше вкарана от Бенджи Мичел за 6:5.

Победата е първа в историята на Орландо Сити в плейофи. Иначе редовното време завърши 1:1, като двата гола паднаха в петата и осмата минути. В края пък Орландо остана с човек по-малко, след като Тейшейра беше изгонен.

Орландо Сити - Ню Йорк Сити

- реклама -