Връщат маските в още 8 области в страната

Връщат маските в още 8 области в страната. Така, с тези нови 8 области, в които от днес се въвеждат временни мерки срещу разпространението на COVID-19,

общо 19 области са навлезли в Етап 1,

съобщиха от Министерството на здравеопазването. Това са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково.

От вчера такива мерки действат в Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра. От 19 юли такива мерки действат на територията на областите София град и Бургас.

В посочените области са въведени противоепидемични мерки,

като носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за предоставяне на социални услуги и др.

Изисква се и спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м в места със струпване на хора. Препоръчва се работа от разстояние при възможност, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване.

От 23 юли противоепидемични мерки ще бъдат въведени

и на територията на област Ловеч.

Вчера здравните власти обявиха, че към 22 юли 19 области в страната попадат в Етап 1 според Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Това означава, че в тези населени места се наблюдава нарастване на интензивността в разпространението на COVID-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти със SARS-CoV-2.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено