Връчиха наградите „Икар“, Лили Иванова – със специално изпълнение

В международния ден на театъра връчиха наградите ИКАР на Съюза на артистите в България. Церемонията започна със специалното изпълнение на Лили Иванова – „Главна роля“.

Певицата излезе с изумителен тоалет от черен тюл и публиката дълго не я пускаше да си тръгне от сцената.

Лили Иванова получи и специална награда на Съюза на артистите в България, учредена за принос към артистичната дейност. „Не зная дали я заслужавам, но е приятно, защото публиката е най-важната. Чест е да съм на тази сцена“, каза тя.

Водещи на церемонията бяха Александър Кадиев и София Бобчева.

За дебют наградата получи Дина Маркова. За куклен спектакъл – „Филисионката, която не вярваше в бедствия“ на Бургаски куклен театър. Наградата за куклено изкуство – Георги Спасов за постановка „Нос“ в Театър 199. Поддържаща женска роля – Весела Бабинова като фолк певица на сцената на Малък градски театър, а поддържаща мъжка роля – Йордан Ръсин. Той благодари, че е станал част от света на Радичков. Наградата за педагогическа дейност взе проф. Елена Баева.

Иван Пантелеев взе две награди „Икар“ за най-добър режисьор и най-добър спектакъл. Режисьорът е отличен за постановката Нeoдачници в театър „Иван Вазов“. Наградата от негово име взе директорът на театъра Мариус Донкин. „Да сме достойни за мисията си, бъдете благословени“, каза той.

Наградата за най-добра женска роля взе Ива Тодорова за моноспектакъла си „Приятно ми е, Ива“.

Наградата за мъжка роля отиде при Боян Арсов за изпълнението му в „Животът е сън“.

„Икар“ за цялостен принос към театралното изкуство взе писателят и драматург Стефан Цанев.

„Вие артистите изгаряте всяка вечер на сцената с надеждата да запалите светлинка в душите на хората. За мен е чест, че ме броите за един от вас“, каза известният драматург, приемайки наградата.

- реклама -