Volkswagen Фолксваген

Volkswagen съкращава 30 000 работници до 2021 г.

Volkswagen ще съкрати 30 000 работници до 2021 г., съобщиха от компанията. 23 000 от тези служители са на територията на Германия.

Фирмата се нуждае от свежи пари заради огромния скандал с емисиите и десетки милиарди глоби и компенсации, които трябва да плати.

В световен план за Volkswagen работят 610 000 души.

Volkswagen

След месеци на тежки преговори немският производител на автомобили и профсъюзите са постигнали споразумение за повишаване на рентабилността и за финансиране на преминаването към електрически и самоуправляеми автомобили, посочва Ройтерс, като цитира източник от компанията.

Volkswagen

Споразумението е от ключово значение за усилията на Volkswagen да ускори преструктурирането на своето най-голямо подразделение и да оптимизира разходите си, за да преодолее най-лошата криза в историята си.

В споразумението се предвиждат 3,7 млрд. евро годишни икономии.

Volkswagen

От компанията уточняват, че оптимизирането на персонала ще бъде постигнато чрез доброволни съкращения, затваряне на работни позиции, които са вакантни и ранно пенсиониране, информира CNN.

Volkswagen

Мениджърите на Volkswagen са поели ангажимент да се изгради поделение за електрически спортни автомобили в главния завод на компанията във Волфсбург, както и по-малко предприятие за електрически автомобили в германския град Цвикау, уточнява Ройтерс.

- реклама -