Оливер Гласнер, Волфсбург

Волфсбург взе австриеца Оливер Гласнер за треньор

Австриецът Оливер Гласнер ще e новият треньор на немския Волфсбург, съобщиха от клуба. Специалистът е подписал договор за срок от три години и ще поеме отбора през лятото.

През последните четири сезона 44-годишният треньор австриецът е начело на местния ЛАСК Линц. За кратък период той успя да го класира от втора в първа дивизия, а освен това тимът участва в Лига Европа. В момента ЛАСК е на второ място и изостава единствено от хегемона Ред Бул Залцбург.

„Да получа работа в такова силно първенство като германската Бундеслига ще бъде голямо предизвикателство. Но съм готов и нямам търпение да започна. По време на дискусиите установихме, че имаме еднакви идеи и разбирания. Искаме успешен и атрактивен футбол. Освен това тук има великолепни условия“, заяви Гласнер.

„Следим Гласнер от известно време и сме впечатлени от това, което прави. Разговорите ни с него потвърдиха положителните впечатления. Взимаме великолепен треньор и човек“, заяви спортният директор на клуба Йорг Шмадке.

Волфсбург все още има шанс за Лига Европа

Контрактът на настоящия треньор на вълците Бруно Лабадия изтича през лятото и той ще си тръгне като свободен агент. Той направи чудеса със зелените през този сезон, след като през миналия ги спаси от изпадане. Волфсбург заема девето място в класирането на Бундеслигата, като изостава на 4 точки от шестата позиция, която дава право на участие в турнира Лига Европа.

- реклама -