Официално! Волен Сидеров вече не е депутат

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров вече не е депутат в 44-ото НС.

Парламентът днес гласува неговата оставка като депутат. Гласуваха 166 народни представители, „за” бяха 149 депутати, против 9, въздържали се 8.

В предизборната кампания по време на пресконференция Сидеров подписа оставката си като народен представител, след което я депозира в деловодството на парламента.

Сидеров призова и кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки да го последва.

Да, вероятно ще се възползвам от това да вляза в Столичния общински съвет. Там има много далавери за разкриване и аз ви обещавам интересни сюжети от Столичния общински съвет. Това каза Волен Сидеров.

След като парламентът прекрати пълномощията му, Сидеров говори пред медиите. „Станахте свидетели на това как българският парламент, председателстващият Христов не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля”, заяви Сидеров.

Според него това е безпрецедентен случай, защото обикновено депутати, които са подавали оставка отсъстват от залата, както било и с предходния случай с Лиляна Палова.

„Само че там сюжетът е друг. Тя напуска, за да отиде на добре платена банкерска позиция в международна банка. А, аз напускам по причина чест и достойнство, защото дадох дума, а аз държа на думата си, исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент”, заяви той.

Според него „жалки и много безпомощни са действията на ръководството на НС” да не му дадат възможност да каже защо напуска българския парламент.

- реклама -