Волен Сидеров, БНТ, решение

Волен Сидеров направи скандал в БНТ – ВИДЕО

Лидерът на Атака Волен Сидеров направи сериозен скандал по време на участието си в предаването „Референдум“ по БНТ. Заради хаоса се наложи дори намесата на двама полицаи. Предаването пък бе прекъснато за кратко. След продължил над 20 минути спор с председателя на националния предизборен щаб на ВМРО Юлиан Ангелов Сидеров беше принуден да напусне студиото.

Изданието на „Референдум“ беше посветено на местните избори. В него участваха още представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Воля и НФСБ. Още от самото начало лидерът на Атака на няколко пъти каза, че кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки е „гей, който трябва да оглави гей парада“. Той нападна и представителя на ДПС Халил Летифов.

„Геят Джамбазки вие го направихте евродепутат. ДПС управлява държавата през ВМРО и лидерът ѝ Красимир Каракачанов“, каза Сидеров. Ангелов пък заяви, че Сидеров е в неадекватно състояние. „Воленчо, дръж се мъжки. Изтече ти времето и в предаването и в политиката. Вашата истина е жълт вестник, г-н Сидеров. Вие сте жълт вестник“, каза Ангелов.

В крайна сметка микрофонът на Волен Сидеров беше спрян. После той сам си го свали. При молбата на водещата Добрина Чешмеджиева да остави събеседниците си да се изкажат лидерът на „Атака“ обяви, че му се налага цензура. „Кой ви каза, че трябва да си тръгна? Началството ли? Как си мислите, че ще ме изгоните“, попита Сидеров.

Преди да напусне предаването доброволно, Юлиан Англеов обяви, че Сидеров е дошъл от кръчмата, за да се забавлява.

- реклама -