Волен Сидеров: Съпругата ми можеше да бъде убита! Ще поискам смяна на вътрешния министър и назначаване на човек от Атака – Видео

Волен Сидеров МВР Деница инцидент
Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на „Симеоновско шосе“, беше останала в тази тъмна, крива уличка.

Това каза лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в предаването „Европа сутрин“ с Диана Радева по ТВ Европа.

Припомняме, вчера стана ясно, че съпругата му Деница е била преследвана от суданец, който се е държал агресивно с нея.

Как да запазим добрия тон, когато имаш застрашен живот, а полицията не прави нищо. Когато дойдохме полицията вече си тръгваше. Ако не бяхме дошли аз и екипът на телевизия „Алфа“ той вече щеше да си е отишъл.

Изплези ми се и ми показа среден пръст, а полицая нищо не правеше.

По-късно стана ясно, че това е някакъв наемник, военен, терорист, в чийто профил пише, че обича да е на война и обича да убива. Това е един опасен човек. Данните предадох на ДАНС. В момента той има всички данни на Деница от протокола на КАТ. А неговите данни.. четири часа не можахме да разберем кой е. В крайна сметка стана ясно, че това е суданец, който пребивава у нас. И аз питам: Кой им дава на тези хора право да бъдат у нас. Човек, който по този начин се държи пред полиция, кара без правоспособност, преследва хора по булеварди…

Това е било като някакъв екшън, той я засича, обръща цялото движение…

Сидеров категорично отрече наблизо да е имало полиция, каквото е официалното съобщение на МВР.

Той заяви, че ще преразгледа позицията си за допълнителните средства предвидени в бюджета за догодина за МВР.

„Аз съм против да се налива милиард в една прогнила система. И ще настоявам от квотата на Обединените патриоти да оглави МВР като министър. Само това може да гарантира че в тази система може да постави някакъв ред“, каза Сидеров.

Той отказа да назове името на човека.

„Ще поставя въпроса пред премиера, който не се заинтересова изобщо от случая“, каза още Сидеров. И настоя, че ще иска вътрешният министър да е излъчен от квотата именно на Атака.

И тук не става дума за смяната на един човек (Младен Маринов – б.ред), а за смяна на концепцията, заяви Сидеров. „Имаме 60-65 хиляди служещи в полицията, а не можете да си представите как се държаха тези хора“, заяви лидерът на Атака.

„Премиерът трябваше да ме потърси. Значи не го интересува сигурността на моето семейство или на което и да било друго, на българските граждани. Ако това не го интересува, то тогава за какво е премиер“,  попита Сидеров. „Той е звънял за много по-незначителни случаи на хора. Припомням, от Ню Йорк премиерът се обади да разпореди да бъдат открити и задържани тези, които били били репортера на „Господари на ефира“.

Той заяви още, че не вярва на МВР и ДАНС, но коректно, като коалиционен партньор е подкрепил кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър.

Сидеров призова премиера да внимава в политиката, която води. „За разлика от Борисов, Симеонов, Каракачанов аз ходя по улицата и чувам какво казват хората. А те имат голямо недоволство от управлението в момента“, заяви той.

Сидеров не се ангажира с точен отговор на въпроса ще подкрепи ли правителството по внесения от БСП вот на недоверие за здравеопазването.