Волен Сидеров: Не ме послушаха за оставката на Валери Симеонов и сгрешиха, може и да няма четвърти вицепремиер

Председателят на Обединени патриоти Волен Сидеров даде извънреден брифинг след оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Не съм този, който като влезе в един отбор, той ще го  издъни и предаде. Как ще работя с Валери Симеонов – аз не виждам какво затруднение има да работя. Това каза на извънреден брифинг пред журналисти лидерът на „Атака“ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

На въпрос относно разместванията в парламентарната група на патриотите след оставката на Симеонов и връщането му в парламента като депутат той коментира: „Ще си броим хората ли? „Атака щеше да има повече хора, ако не бях направил аз най-много компромиси, когато правихме общите листи“.

Той допусна, че темата за издигане на нов председател на парламентарната група на „Обединените патриоти“ може да бъде повдигната отново, въпреки че в момента той е председател.

По въпроса кой ще смени Валери Симеонов на поста вицепремиер той каза: „Не са водени разговори. Ако остане до мен, до моя идея, аз бих предложил човек, който не е партиен активист, не е ясна партийна фигура. По-скоро човек технократ, специалист и не е нужно да от една от трите партии. Той може да е предложение на патриотите“.

„Но напоследък моите предложения не се приемат много от коалиционните партньори“, допълни той.

„А защо трябва да има втори вицепремиер от патриотите? Защо е нужно да има вицепремиер без портфейл? Възможно е да си останат трима вицепремиери – Дончев, Захариева, Каракачанов, и да си вървят така нещата. Нищо няма да се провали и да се срине“, заяви той.

Той обвини ГЕРБ в непоследователност относно позицията им за значимостта на Валери Симеонов за кабинета.

„Дали коалицията е стабилна зависи от това какво ще поставим като цели на управлението. Аз продължавам да искам неща, които са важни за хората, а не поправки в ГПК, не някакви дреболии, които всяка седмица влизат в събранието, минават и не водят до съществено подобряване в живота“, посочи още лидерът на „Атака“.

Той заяви, че ще предложи идеята да няма четвърти вицепремиер в кабинета, но няма как да настоява и да я наложи силово.