Сидеров коалиция ВМРО избори управление

Волен Сидеров намекна за оставка на Екатерина Захариева – ВИДЕО

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров намекна за оставка на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. В кулоарите на парламента Сидеров коментира изказването на премиера Бойко Борисов, който в телевизионно интервю от тази сутрин заяви, че е възможно да има рокади в кабинета, но сега не е моментът за това.

„Бих насочил моя поглед към външния министър Захариева. Няма да изброявам моите забележки към нея, но има няколко теми, по които тя търпи критики. Разбира се, тя е млад човек и може да седнем да си поговорим. Да ѝ кажа как вървят нещата в света, защото имам чувството, че тя изпуска някои тенденции. Вчера виждам, че по отношение на пакта за мигрантите имаше завой. На коалиционен съвет ние се събираме и казваме, че този пакт не трябва да се приема, премиерът се съгласява с това и изведнъж на Външна комисия започва да се говори нещо друго. Това не е хубаво!“, смята Сидеров.

Лидерът на АТАКА коментира и протестите, които се провеждат в различни градове на страната от няколко дни. Сидеров подчерта, че всеки има право да протестира и няма как да знае дали те са организирани и финансирани от някъде.

Според Волен Сидеров съществува обществено недоволство от сегашното управление.

За пример той даде увеличението на данъка върху старите коли и обяви, че на коалиционния съвет в началото на седмицата е предложил то да отпадне. „Вижда се, че хората не го приемат. Заради едни 20 милиона приход в бюджета караме 2 милиона българи да се бръкнат в джоба. Няма значение 2 или 5 лева. Всяко увеличение за българина не е добре. Не се вслушаха в моя съвет“, обясни Волен Сидеров.

„Аз съм отговорен човек. Когато вляза с някого в отбор, докато отборът не се разтури, аз няма да предам четата. Мен са ме предавали, аз няма да го направя, но искам взаимно зачитане“, допълни още лидерът на АТАКА.

- реклама -