Волен
Ще се сдобрят ли наистина двамата?

Волен Сидеров и Валери Симеонов пред сдобряване

Волен Сидеров и Валери Симеонов са пред сдобряване след години на конфликти, съобщи news.bg.

Kaто доказателство те посочват, че днес е имало среща между лидерите на „Атака“ и на НФСБ. Ролята на медиатор е изиграл Красимир Каракачанов – настоящ коалиционен партньор на Симеонов. Самият бургаски депутат също признава, че днес по обяд е разговрял с Волен Сидеров.

„Видяхме се със Сидеров и си казахме няколко общи приказки“, разказа Симеонов в кулоарите на парламента. „Това е първата ни среща от доста години. По принцип може да се видим пак. Не съм захапал Сидеров за врата. Говорихме нормално и се разбрахме да не говорим за миналото.“

Днес още едни бивши съпартийци – АБВ и БСП обявиха, че заравят томахавката и ще работят заедно.

Очаква се изненадващата среща да е първата от поредица такива. Преди време стана ясно, че „Атака“ са дали на НФСБ предложение за общи действия на предстоящите президентски избори.

Срещата между Сидеров и Валери Симеонов е първата от 7 години насам, след като през 2009-та двамата се скараха и Симеонов напусна „Атака“. Последваха години на размяна на крайно остри реплики и обиди, дори имаше физически саморазправи между привърженици на двете страни. Сидеров е кумец на Валери Симеонов.

Според мнозина политическата експанзия на Волен Сидеров и влизането на партията му в Народното събрание през 2005 година се дължат именно на подкрепата на Валери Симеонов и телевизионния ефир, който той предоставя на лидера на „Атака“ в своята телевизия СКАТ.

- реклама -