волейбол - жени

Волейболистките биха Чехия с 3:1

 Волейболистките ни се върнаха на победния път в тазгодишното издание на Гран при. След вчерашната загуба  на женския ни национален отбор по волейбол от Доминиканската република, днес момичетата на Иван Сеферинов се справиха с тима на Чехия в Оломоуц.

Началото на мача бе равностойно. На второто техническо прекъсване чехкините поведоха с 2 точки. След силна серия на Гергана Димитрова обаче нашите съумяха да обърнат нещата в своя полза и да затворят частта на 22 т.

Доброто ни представяне продължи и през втория гейм. След голям брой грешки на чехкините състезателките на Сеферинов натрупаха солидна преднина, която достигна 9 точки. Така, без особени затруднения, резултатът стана 2:0 след 25:16. Единственият гейм, който момичетата на Александер Вайбъл взеха, беше третият. Тогава на мястото на Петя Баракова влезе Лора Китипова, а това оказа влияние върху играта на нашите. Чехкините хвърлиха всички сили, за да останат в мача и открадна частта с 25:23.

Най-спорният момент в двубоя настъпи в четвъртия гейм. При 18:17 съдията отсъди аут една добра топка за Чехия, с което си навлече гнева на публиката. Това повлия на представянето на домакините и волейболистките ни затвориха мача след 25:19.

Най-резултатна в срещата беше Емилия Николова, която завърши с 19 точки. Ева Янева пък добави 17 точки за успеха.

С тази загуба отборът на Чехия няма вече никакви шансове за едно от първите три места в класирането, докато България със сигурност ще играе на финалите, тъй като е домакин на решителните мачове.

- реклама -