волейболистите

Волейболистите обърнаха Германия от 0:2 гейма

Волейболистите ни спечелиха последния си мач от минитурнира в Куяба, част от Лигата на нациите. Националите надвиха Германия с 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10), като направиха обрат от 0:2 гейма. Така тимът на Силвано Пранди прекъсна серията си от четири поредни загуби. Това бе четвърта победа за тима в Лигата на нациите. Три от тях дойдоха в мачове, които продължиха пет гейма.

Първият гейм беше много оспорван, като България имаше предимство. Германия изравни около втората техническа пауза и резултатът започна да се движи точка за точка. След това съперникът стигна до четири геймбола и взе първата част. Със свеж импулс германците не оставиха шанс на нашите и с лекота взеха втория гейм.

В третия гейм българите поведоха с 15:10, но допуснаха изравняване при 21:21. Все пак тимът на Пранди успя да затвори гейма и да намали изоставане си. Нашите имаха голямо предимство в четвъртия, в който бяха далеч по-добри от съперника си и направиха 2:2.

Стигна се до тайбрек, в който България поведе с няколко точки. Германия съкрати пасива си до две, но нямаше сили за поведе и отстъпи след 10:15.

Най-резултатен за България беше Цветан Соколов с 21 точки. Розалин Пенчев и Мартин Атанасов добавиха по 11. За Германия Кристиан Фром реализира 19 точки, а Симон Хирш – 15.

Волейболистите са в Пловдив следващия уикенд

В следващия уикенд от надпреварата България е домакин в Пловдив. Там волейболистите приемат Сърбия, Иран и САЩ.

- реклама -