Военен застреля приятелката си и се самоуби – какви са версиите?

Престъплението, при което военен застреля приятелката си, а след това се самоуби, вероятно не е станало през вчерашния ден. Семейството на убитата не е успяло да се свърже с младата жена от два дни.

Припомняме, че случаят е от Стара Загора. За него се разбра след подаден сигнал от роднини във вторник, които нямали връзка със своята дъщеря от два дни. Убийството е станало вероятно с пистолет, притежаван от военнослужещия. Двамата са живели в апартамент на семейни начала.

По информация на NOVA изстрелите са били три. Първо мъжът е застрелял своята приятелка, след това се е самоубил. Предстоят експертизи, от които ще се разбере кога са възпроизведени те. Семейството има и дете, което по време на престъплението не е било в апартамента. Жената е била медицинска сестра, а мъжът – военен, работил е в инженерни войски в поделението в Стара Загора.

По информация на NOVA преди няколко дни мъжът е претърпял инцидент и е трябвало да бъде в болница. Няма данни за това кога е излял и какво се е случило след това.

Съседи на младото семейство коментират, че са нямали сериозни конфликти.

Случаят е поет от Окръжна военна прокуратура в Пловдив. Версиите, по които работят разследващите са убийство от ревност, задължения или битови проблеми.

През днешният ден се очаква Военно-окръжната прокуратура да излезе със становище за това какви са мотивите, причините, какво се е случило, както и какво е оръжието, с което е стреляно.

- реклама -