Военен e обвинен за убийството в село Енина

Военен е обвинен от прокуратурата за убийството в село Енина. Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Стара Загора за умишлено убийство, извършено в с. Енина, съобщават от прокуратурата.

Разследващите органи са извършили

оглед на местопроизшествие. Извършили са претърсване и изземване от жилище и от лек автомобил. Разпити са свидетели, включително и очевидец на деянието. Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване. Назначени са няколко експертизи. Разследващите са стигнали до извода, че

военен е извършител на престъплението.

С оглед събраните до момента доказателства, държавното обвинение е стигнало до обрат в раследването и направило обоснован извод, че деянието е извършено от военен – Г.И.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20.04.2022 г. в стопанска постройка в село Енина умишлено убил А.Л. с незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

Г.И. е обвинен за извършени

престъпления по чл.116, ал.1, т.6, предл.1 вр. чл. 115 от НК и по чл. 339, ал. 1, предл. 1 от НК.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои материалите по делото да бъдат внесени във Военен съд-Пловдив с искане за постоянно му задържане под стража.

Преди ден станан ясно, че е убит работник във ферма в казанлъшкото село Енина. Престъплението е извършено в нощта срещу сряда, като жертвата – 47-годишен мъж, е прострелян в главата, съобщи Нова телевизия. По случая бяха задържани трима души – соченият за физически извършител, неговата жена и баща му.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено