Воден ад: Пропадна път в Родопите, два прохода са блокирани

Воден ад: Пропадна път в Родопите, два прохода са блокирани.

Водачите трябва да се движат с повишено внимание по път ІІ-37 Батак – Доспат при км 173 (преди м. Картела) поради пропадане на част от платното. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Всички граждани и транспортни фирми

могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на Агенцията – http://www.api.bg ,​ както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Междувременно движението през прохода на Републиката е ограничено в двете посоки заради катастрофа. Движението се осъществява през проход Шипка.

Проходът „Петрохан“ в Стара планина,

който е най-прекият път от София до Монтана, Видин, Лом и Берковица, ще остане затворен най-вероятно до понеделник.

През нощта в планината е валял проливен дъжд и е духал силен вятър. Стичащата се вода е донесла кал и камъни върху шосето, а вятърът е откъснал клони от дърветата над него. Движението по пътя, което в почивните дни е много интензивно заради прибиращи се от София за уикенда хора, е било затруднено и от гъста мъгла в някои участъци.

Заради това в 7: 30 тази сутрин от пътното управление в Монтана са решили шосето да бъде временно затворено за почистване, съобщава БТА.В момента в прохода работят фадроми и багери. За пътуване може да бъдат използвани обходни маршрути, основният от които е пътят София-Ботевград-Враца-Монтана-Видин, уточниха от Областното пътно управление в Монтана.

Още по темата:

 АПИ

- реклама -
error: Съдържанието е защитено