водата

Водата: Няколко предложения, полезни за здравето

Няма нужда да ви казваме, че пиенето на повече вода е полезно както за по-свежия вид на кожата, така и за цялостното по-добро здраве.

От известно време потребителите в социалните мрежи споделят ползите от водата с добавени различни плодове, зеленчуци и свежи подправки.

Ние подготвихте няколко предложения за вода с допълнителни витамини, както върху коя част на тялото оказват най-много влияние.

Вода с боровинки за блестяща кожа

Тъмният пигмент в боровинките се дължи на на високото съдържание на каротеноид, който подобрява нивата на витамин А в организма.

водата

От своя страна витамин А стимулира свежия и блестящ вид на кожата, както и по-мекото усещане.

Вода с краставица против акне

Не се сещаме за нищо по-отпускащо от удобното седене с кръгчета краставица на очите.

Краставицата е има благоприятно въздействие върху цялото тяло. Богата е на витамин Е, който се бори активно срещу свободните радикали, причиняващи акне и белези.

водата

Вода с ябълки за защита от слънчевите лъчи

Високото съдържание на витамин С в ябълките стимулира кожата да произвежда повече меланин – пигментът, отговарящ за цвета на кожата.

Това помага да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи на слънцето. А на нас ни мирише на страхотно лято.

Вода с малини против бръчки

Малините са вкусни, сочни и пълни с есенциални мастни киселини. Една чаша от дребните плодове осигурява 155 мг омега-3 мастни киселини, които запълват мастните клетки в тялото и по този начин предотвратяват появата на бръчки.

водата

Вода с портокали и лимони след увреждане от слънцето

Портокалите и лимоните са цитрусови плодове, богати на витамин C. Помагат при заздравяването на суха, напукана и увредена от слънцето кожа. Също така повишават производството на колаген, който запазва еластичността и тонуса на кожата по-дълго.

водата

Вода с киви за… всичко

Кивитата са чудесен източник на антиоксиданти, включително витамини С и Е. Съдържат също и цинк, който е изключително важен за здрави коса, нокти, зъби и кожа.

Източник: GLAMOUR

- реклама -