Си Цзинпин

Внучката на Тръмп изненада Си Цзинпин с песен на китайски (ВИДЕО)

5-годишната внучка на американския президент Доналд Тръмп – Арабела, впечатли китайския лидер Си Цзинпин, след като му изпя специално подготвена песен на майчиния му език.

Певческите умения на малката станаха обществено достояние, след като майка й Иванка пусна в профила си в „Туитър“ видеозапис на изпълнението й от имението „Мар-а-лаго“, където се проведе срещата между държавните глави на Китай и САЩ.

„Искаме да Ви накараме да се почувствате у дома“, казва Иванка на китайския президент, докато заедно със съпруга си Джаред Къшнър му представя двете си деца.

https://www.youtube.com/watch?v=n-qm46woSX4

На 6-7 април Си Цзинпин бе на официално посещение в САЩ, където проведе с Тръмп разговори при закрити врата. Основни теми бяха търговската политика между двете страни, ситуацията около ядрената програма на Северна Корея, както и редица други регионални въпроси от взаимен интерес.

По-рано тази вечер Тръмп се похвали, че развоят от преговорите с китайския държавен глава са били изключително ползотворни.

„Струва ми се, че постигнахме огромен напредък в нашите отношения с Китай. Отношенията, които се създадоха между мен и председателя Си са забележителни“, посочи Тръмп пред журналисти.

Той сподели и, че най-вероятно ще се среща с китайския лидер „много пъти в бъдеще“. Думите му бяха потвърдени на по-късен етап и от държавния секретар Рекс Тилърсън, който съобщи на медиите, че Тръмп е приел поканата на Цзинпин за посещение в Китай.

- реклама -