Внимавайте: код за опасно време в Гърция

Код за опасно време в Гърция е обявен за днес и утре. В следващите два дни Северна Гърция ще бъде ударена от тежки бури и времето е потенциално опасно за живота. Избягвайте да пътувате.

Това предупреждение разпространи метереологичната служба на Гърция преди малко, цитирана от „24 часа“.

Северна Гърция и Халкидики са с оранжев код за опасно време заради гръмотевични бури, които ще започнат около 3 часа сутринта на 5 септември. Това показва сайтът „Метеоаларм“. В момента заради празника на 6 септември изключително много българи се намират именно в района на Халкидики.

Кодът за проливни дъждове е жълт като те ще са с продължителност повече от денонощие. Гръмотевиците и дъждовете ще са придружени и от изключително силен вятър.

Проливни дъждове се очакват и в Тесалия, където е друга популярна за българските туристи дестинация – Волос. Очаква се дъждовете да започнат тази нощ и да продължат до ранния следобед в понеделник.

Жълт код за проливни дъждове е обявен и за района на Серес.

За промени в прогнозата се препоръчва да се следи информацията на сайта www.emy.gr.

Само преди по-малко от две седмици порои заляха отново Северна Гърция. От тежките валежи бяха поразени Солун, Халкидики, Кардица, Птолемаида и островите в Егейско море. Засегнати от лошото време бяха и Северна Евия, и Лариса.

Източник: 24 часа

- реклама -