НАП декларация авансов данък

Внимание! Разпространяват вирус от името на НАП

Нов вирус от името на НАП се разпространява чрез електронната поща, предупреждават от Националната агенция за приходите.

В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, вече са получени множество сигнали за измамата. Потребителите са получили фалшиво съобщение, в което се приканват да отворят прикачен файл с разширение rar.

Подателите на фалшивите електронни писма са различни. До момента не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg.

Вижте съобщението и не го отваряйте:

„Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) въвежда промени в регламента и сроковете за подаване на декларации в НАП. Уведомяваме всички данъчно осигурени лица да се запознаят подробно с всички нововъведения за спазване на ЗДДС, ЗКПО, ДОПК. В случай, данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности относно изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.“

НАП: Не сме изпращали имейли с подобно съдържание

Според приходната агенция най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с вируси електронни писма.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове. Ако вече са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма.

От приходната агенция работят заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

- реклама -