A young woman is fighting against the storm with her umbrella

Внимание: пак дъжд и градушки днес

Опасност от буря и градушки ще има отново днес, а жълт код е обявен в 10 области. Това сочи метеорологичната прогноза за 5 юни.

През нощта срещу сряда времето ще се задържи с разкъсана висока облачност. Гръмотевични бури се очакват над планинските райони от

Централна България и крайните североизточни райони,

но след полунощ явленията ще затихват. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще се повишат и ще са между 13°С и 15°С. По-хладно ще се задържи само над котловините от Западна и Централна България – 10-13 °С.

Още около обяд, отначало над планините, а по-късно през деня

и над Централна и Югозападна  България ще се развива

мощна купесто-дъждовна облачност. Очакваните валежи, като цяло ще са най-интензивни над местата оградени на картата! Привечер валежи и гръмотевици се очакват и над Северозападна България.

Валежите ще са съпроводени от гръмотевици, ще има условия и за градушки. По-късно през деня бурите ще се сливат в мезо-конвективни системи и ще обхванат голяма част от Източна България. Гръмотевични бури се очакват и през нощта срещу четвъртък! По-спокойно ще е времето над Западна България, където ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Mаксималните температури ще са между 28-32°С, в Източна България. Малко по-ниски ще са над Западна България – до 24-27°С.

През нощта срещу сряда ще преобладава ясно време над София.

Минималните температури ще са между 12-13°С, а максималните – около 28-30°С. През деня времето ще е слънчево.Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

До обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд над Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи от дъжд и гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°С, на 2000 метра – около 12°С.

До обяд времето на Черноморието ще е с разкъсана облачност, но горещо.

След обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи от дъжд, като по-значителни ще са явленията по Южното Черноморие. Ще духа умерен западен югозападен вятър. По-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 27°-28°С по северното крайбрежие и до 29-30°С по южното.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между  22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено