виелици

Внимание! Обилни снеговалежи, виелици и бури започват от тази нощ

През нощта и до обяд утре времето ще е ветровито – в западната половина от страната с до умерен северозападен вятър, в източната – до силен от север-североизток. Ще има валежи от сняг, значителни – през нощта и в сутрешните часове в южните и планинските райони от страната, където в комбинация с вятъра остават условията за виелици.

Снежни виелици и бури застигат страната

Утре се очаква усложняване на метеорологичната обстановка в страната.

Оранжев код е обявен за областите Добрич, Варна, Бургас и Сливен заради очаквани ветрове със скорост до 30 метра в секунда, а в Бургаско ще има и обилни снеговалежи. Ще има условия за виелици.

Предупреждението за очаквани снеговалежи, силен вятър и виелици е в сила за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Очакват се ветрове със скорост над 30 метра в секунда. Бургаско ще има обилни снеговалежи.

От Пътната агенция напомнят на шофьорите да не тръгват с неподготвени за зимни условия автомобили.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ има готовност за временно настаняване на бездомни и бедстващи хора в места за пренощуване.

Зимата напомни за себе си и в Европа. Мощна буря връхлетя Швеция и остави много домакинства без ток. В Полша вятърът достигна до 95 км/ч. Обилни снеговалежи обхванаха Германия, Австрия, Италия, Сърбия, Босна и Чехия. В Унгария пожарникари спасиха бедстващо куче от замръзнало езеро.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -