почина, адвокатка, октопод, КТБ

Внезапно почина топ адвокатка от делата „Октопод“ и КТБ

Един от най-известните адвокати по наказателни дела Ваня Траянова е починала, съобщиха от Софийската адвокатска колегия.

Тя е била защитничка на Антон Петров-Хамстера по делото „Октопод“, на Валентин Янев-Бореца от бандата на „Килърите“, както и адвокат в редица знакови дела, като процеса КТБ.

Ваня Траянова завършва Юридическия факултет на Софийския университет през 1984 г. Професионалният й опит започва в системата на Главно следствено управление на МВР. Работила е като следовател в 10-то РУ на МВР, Следствения отдел на София град-отдел “ Тежки престъпления срещу личността “ , в СДВР, както и в Отдел 2-ри на Националната следствена служба.

Била е част от специализираната група от следователи и прокурори с ръководител заместник главния прокурор Милко Дойчев за разследване на престъпления по дела с номера от 1 до 4 по описа на Главна прокуратура , образувани през 1990 г.

В СДВР е заемала длъжността Началник сектор “ Пресцентър и връзки с обществеността “

Напуска съдебната система като старши следовател – заместник началник Отдел 2-ри на Националната следствена служба през ноември 1992 г.

„Член на Софийска адвокатска колегия от 1993 г., в дългогодишната си всеотдайна работа като адвокат Ваня Траянова е помогнала на стотици хора и е вдъхновила много колеги в трудната мисия да бъдат адвокати.

През 2020 г. е избрана за втори пореден мандат за член на Софийски адвокатски съвет, в работата на който внасяше не само професионализъм, а и мъдрост, човечност и добрина.

Признание за нейния професионализъм и отдаденост на адвокатската професия беше избирането й само преди два месеца за Председател на Центъра за обучение на адвокати.

Няма думи, които да изразят нашата болка и скръб от загубата на Човек с голямо сърце и широка душа като Ваня. Възможността да познаваме Ваня ни позволи да разберем какво значи да приемеш всички в сърцето си и в семейството си, да си отидеш, но да продължиш да живееш във всички хора, на които си помогнал като адвокат и като Човек“, пишат колегите й.

Опелото ще се състои на 28 декември от 14 ч. в храм „Света Неделя“.

Източник: Dir.bg

- реклама -