Кийт Флинт

Внезапно почина фронтменът на Prodigy Кийт Флинт

Фронтменът на Prodigy Кийт Флинт почина внезапно на 49-годишна възраст. Той е открит мъртъв в дома си в Eсекс, Източна Англия, тази сутрин.

От полицията са информирали неговите близки и уточниха, че засега не определят смъртта му като подозрителна.

Кийт Флинт е роден е на 27 март 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите. От там се запознава и с Лирой Торнхил – негов приятел, а по-късно и колега в групата.

Prodigy е английска група, създадена през 1990 г. от Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim се считат за основоположници на жанра биг бийт, който достига пик на комерсиална популярност в края на 90-те години на XX век. Настоящият състав на групата са Лиъм Хаулет, Кийт Флинт, Лео Крабтрий и Максим. При създаването в бандата са още Лирой Торнхил и вокалистката и танцьорка Шарки. Те напускат съответно през 2000-а и в самото начало през 1991 г.

По време на 25-годишната си история Prodigy продават над 25 милиона копия от музиката си по целия свят. Съставът е носител на множество награди, между които две награди „Брит“ и пет на MTV. Номинирани са и за две награди „Грами“.

Prodigy са идвали три пъти в България.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено