Джамбазки, резолюция, ЕП

Внесоха 49 поправки в резолюцията за България

49 са поправките, внесени в резолюцията за България. Едва трима от всичките 705 депутати в Европарламента внесоха предложения за поправки в проекта за резолюция за върховенството на закона в България. Първите 9 от предложените промени са внесени от българския евродепутат от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки. Представителят на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) е и единственият български евродепутат, който се зае лично с поправки от името на своята политическа група в Брюксел.

Румънката Рамона Стругариу от “Обнови Европа” предлага 4 поправки, а малтийката Роберта

Мецола от ЕНП – изненадващите 36 промени от името на парламентарнатаси група.

Тя настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.

“Президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция”, се казва в друга редакция на Мецола. Тя иска да бъде приветствано решението на правителството да изгони дипломати, за които се твърди, че са извършвали военен шпионаж и са събирали класифицирана информация с цел да я предадат на трета страна.

По време на дебата за България на 5 октомври председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер пламенно защити правителството на Бойко Борисов.

- реклама -