ВМРО, сертификат, антитела, коронавирус
сертификат

ВМРО писаха до Радев с искане да се признават и тестовете за антитела

От ВМРО написаха писмо до Румен Радев, в което настояват да бъдат признавани и тестовете за антитела при издаването на здравен сертификат, който вече е задължителен при много дейности на закрито.

„Очевидно е, че има много хора, които са прекарали коронавируса и имат дори повече антитела от тези, които са дори с трета доза от ваксината. Ако не чувате какво Ви казват хората, то поне чуйте лекарите, които поеха най-големия удар от пандемията. Голям процент от тях го преболедуваха и имат изграден имунитет. Защо сега именно тях насилствено заставяте да се „бодат“ или тестват всеки ден, за да спасяват болните?“, питат от партията.

И се обръщат към Румен Радев с думите:

„Сега е моментът да проявите държавническо поведение, да освободите провалилия се здравен министър Стойчо Кацаров и да свалите общественото напрежение, като въведете система за признаване на антителата, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, като своеобразен QR код за свободен достъп на хората до обществения живот на страната. Сега е моментът да наложите нужните мерки и на служителите в държавната администрация, защото това е другата демаркационна линия, която абсурдните мерки на Кацаров прокараха. За лекарите, хотелиерите и ресторантьорите – задължителна ваксина, за държавната администрация – не“, пишат от ВМРО.

- реклама -