ВМРО: Партията получава 5% от гласовете на българите

След първия тур на местните избори ВМРО взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила в страната.

Това сочи анализ, направен от председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, на база почти 100% от обработените от ЦИК протоколи, информира пресцентърът на партията.

На национално ниво организацията има над 140 хиляди гласа за съветници, а в 11 общини кандидатите за кметове, издигнати от ВМРО, излизат на балотаж.

Това са Пловдив-град, район „Южен“ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан.

На втори тур ще участват и много кандидати на ВМРО за кметове на кметства.
Общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 г., се посочва още в съобщението.

С тези резултати ВМРО категорично се нарежда като втора, трета или четвърта политическа сила по места, което показва тенденцията, очертала се в национален план след европейските избори през май т.г., сочи анализът на партията.

Според изводите в него резултатът показва още, че на бъдещи парламентарни избори ВМРО с категоричност ще се бори за добро представителство в Народното събрание.
Ниската избирателна активност на тези избори обаче отново е дала поле за изява на корпоративния и купен вот, отчитат от политическата сила.

ВМРО призовава всички български граждани да гласуват на втория тур, за да покажат волята си.

- реклама -