ВМРО, НФСБ, протест, ЦИК, избори, Турция, секции

ВМРО на протест пред ЦИК заради увеличаването на избирателните секции в Турция

ВМРО и НФСБ излязоха на протест под прозорците на Централната избирателна комисия.

От партиите са против увеличаването на избирателните секции в Турция.

От коалиция „Български патриоти“ вече сезираха Върховния административен съд за решението на ЦИК в Турция да има 121 секции, което според тях, нарушава Конституцията и Изборния кодекс.

Откриват се 121 секции в Турция. Това е национално предателство и вече са нужни крайни действия. Това срамно решение ще доведе до това Ердоган да влияе отново в българската вътрешна политика, чрез ДПС, каза на протеста Юлиан Ангелов от ВМРО. Той заяви, че „Българските патриоти“ от ВМРО, Воля и НФСБ категорично са против в Турция да бъдат разкривани секции.

„Искаме ЦИК да преразгледа решението си за секциите в Турция. Смятаме, че Турция не е демократична република и там не може да се гарантира честността на вота на българските граждани“, посочиха протестиращите.

Второто искане е във всяка една секция в Турция поне по двама представители на страната.

Третото искане на патриотите е да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция с горните две условия.

Съпредседателят на коалиционния съвет на „Българските патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че страната се намира във второ действие, втора част от пиесата на националното предателство, започнала от промените в Изборния кодекс.

Ако толкова им е жал за гласовете, които идват от Англия и САЩ, има други начини те да бъдат гарантирани, посочи Веселинов.

Според него партиите на протеста извършили националното предателство. Веселинов обаче заподозря договорка за проект за кабинет, изразяващ се в мнозинството в ЦИК. ЦИК иска да има парламентарна група на ДПС и ДПС да бъде неизбежен фактор в политиката, смята Искрен Веселинов.

- реклама -