ВМРО, Джамбазки, избори, вот

ВМРО иска касиране на вота в Турция, признава изборните резултати

Не признаваме резултатите в Република Турция и тези възражения ще бъдат внесени където трябва.

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Резултатите са такива, каквито са и ние ги признаваме. За ВМРО не е въпрос на живот и смърт да не сме в Народното събрание, ротацията е напълно нормално.

Партиите, които изразяваха протеста, имат резултат и трябва да реализират мандата.

Не трябва да искаме реванш веднага, това са настроенията и на нашите организации. Интересът на държавата изисква да има стабилно и ползотворно управление.

С действията си да покажат реализиране на политическите си програми, призова Джамбазки влезлите в Народното събрание.

До кабинета, прокуратурата, Народното събрание се изпращат сигналите за избора в Турция. На основание чл. 305 се оспорва законността на избора в Република Турция, обясни Джамбазки.

Нарушено е правилото за разговор на български в секциите, попълване на декларациите на място, броенето на гласовете, обясни Джамбазки, като обясни, че това не се прави, за да се пренареди резултатът на партиите в Народното събрание.

Активисти на на партията цитираха конкретни случаи на тези групи нарушения, както и неспазването на противоепидемичните мерки. Масово не е имало собственоръчно подписване и написване на декларациите. Хората са били докарвани на групи. Много са били неграмотните. Над една трета от вотът е бил с декларации без ЕГН и с променен ред.

Благодаря за усилията на тези момичета и момчета, и на още 30 човека. Вижте резултатите в Западна Европа и Турция. В Турция има организиран и корпоративен вот в полза на ДПС, допълни зам.-шефът на ВМРО.

Тези 20 хил. гласа са дали поне двама депутати не на ДПС, на Ердоган. Изключително опасно ще е да се променя Изборният кодекс в полза на Ердоган, не трябва да се отварят повече секции там, каза той. Според него с искането им за касиране на резултатите в Турция, няма да се застраши съставянето на нов кабинет.

- реклама -